Kategori arşivi: All Star

Avrupalı All Starlar

Devşirme ordular. Orta Asya’dan Viyana kapılarına kadar giden Türklerin ordularındaki enerji küpleri. Müslümanlığı ilk kabul eden devlet olan Karahanlılar’ın ordularında bile Karahanlı olmayan kabilelerin kuvvetleri bulunurdu. İşte o Karahanlılar’dan Osmanlı’ya kadar Türkler ordularında devşirme kuvvetleri kullandılar.

NBA’de ise son moda devşirme uluslararası oyuncular. David Stern’in NBA’de ortak pazar ilan etmesiyle birlikte genişleyen lig, son olarak ülkelere özel günler yapmaya da başladı. Phoenix Suns- Los Angeles Clippers karşılaşmasında Türk gecesiyle birlikte bu gümrük birliğini bir kez daha gördük. Eh NBA’in en önemli organizasyonlarından biri olan NBA All Star hafta sonu da bu genişlemeden nasibini aldı. Toplam 24 oyuncunun mücadele ettiği büyük maçtaki oyuncuların tam 8’de 1’i Avrupalı oyunculardan teşkil ediliyor. Uluslararası oyunculara baktığınız bu oran %25’e kadar geliyor.

İşte biz de 3SAYI olarak sizlere All Star organizasyonunun; nasıl üniversal bir mevzu haline geldiğini, geçmiş yıllarda kimleri kimleri All Star ettiğini inceleyelim istedik. Bakın kimler geçmişte Avrupa’dan gelip, basketbol bayramında yerlerini almış.

NBA Über Alles

            National Geographic’in 2. Dünya Savaşı’yla ilgili belgeseli “Apocalypse”. Alman ırkının nasıl mucizeler yaratabileceğini ve ne kadar çabuk rezil olabileceklerini anlatıyor. Almanlar disipliner insanlardır fakat onlar da bizim gibi zaman zaman önemli düşüşler gösterebiliyorlar. Fakat Almanların NBA’deki iki temsilcisi hiç düşmediler.

Avrupa basketbolunu, Drazen Petrovic’ten sonra NBA mecrasında kanıtlayan en önemli ikinci basketbolcu. Dirk Nowitzki’nin 3 sürüm öncesi. Detley Schrempf. Onu NBA Europe Live’ın Almanya edisyonlarında sık sık görüyoruz. Şimdilerde pek sönük bir adam olsa da oyunculuğunun zirvesinde çok önemli bir adamdı. Tam 3 kez All Star olmayı başardı. Avrupa basketbolu için o dönemlerde bir devrimdi bu. Belki de Dallas’ın risk alıp Dirk Nowitzki’yi seçmesine cesaret veren adam da oydu. 1993, 1995 ve 1997 yıllarında All Star olarak çift yılları sevmediğini de gösterdi. Ona doyamadık ama olsun, gereken bütün özveriyi ortaya koymuştu.

Dirk Nowitzki için pek fazla şey söylemeye gerek yok tabii. Küçük bir cümle ile onun kariyerini ve Avrupa basketboluna katkılarını anlatabiliriz. “Dirk Nowitzki, NBA’de normal sezon MVP’si olan ilk Avrupalı oyuncudur. Tam 9 kez All Star olduğunu da eklersek ilmimizi sona erdirmiş oluruz herhalde. Gerçekten de “NBA her şeyin üzerindedir”.

Rik Smits’i Hatırlayanınız Var mı?

            Yazı için araştırma yaparken Rik Smits ismini görünce çok gerilere gittim. O, basketbolun total basketbol oyuncusuydu. Fakat biz o zamanlar ondan haberdar değildik. Hala da değiliz.

PSV takımıyla özdeşleşmiş Eindhoven kentinde doğan Smits, 2.24’lük boyuyla birlikte 2.29’luk Shawn Bradley’e çok benzetilmişti. Fakat Smits Bradley’nin aksine oyununa çok önemli özellikler katarak All Star olmayı başardı.

1998 yılında Indiana Pacers tarafından draft edilen Smits henüz ilk sezonunda büyülü hafta sonunun bir üyesi oldu. O gün NBA’in geleceğindeki önemli isimlerinden biri sayılan Smits, boyunun getirdiği fiziksel sorunlar nedeniyle 1999-2000 sezonunun sonunda basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Gözlerimize 1998 All Star maçında Jayson Williams’a verdiği arkadan pasla birlikte sanatsal bir gösteri sunan Hollandalı oyuncu, kubbede hoş bir seda bırakarak NBA şovundan ayrıldı.

Franco ve De Gaul

            Birisi pota altında Franco kadar despot, diğeri Fransız lideri De Gaul kadar atılgan ve cesur. İspanyol Pau Gasol ve Fransız Tony Parker’dan bahsediyoruz tabii ki. NBA basketbolunun son dönemdeki en önemli isimlerinden ikisi. Gasol 3 kez All Star hafta sonuna dahil olurken Tony Parker’ı 2 kere izleyebildik. İkisi de Avrupalılaşmaya başlayan NBA’in en önemli iki figürü. Örneğin Gasol olmadan Kobe Bryant’ın şampiyon olabileceğini bana iddia edemezsiniz. Aynı şekilde Tim Duncan ve Manu Ginobili’nin de Parker’a zaruretleri olmadığını. Bu iki isim NBA’i çok daha güzel kılıyorlar. İyi ki Avrupa basketbolu NBA’e girebildi değil mi?

Diğer Hemşeriler

            Gelelim diğer Avrupalı hemşerilere. Vlade Divac, Peja Stojakovic, Andrei Kirilenko, Zydrunas Ilgauskas, Chris Kaman ve Mehmet Okur. Hepsi NBA basketbolunu bambaşka bir boyuta sokan isimler. Tabii ki en çok gururla izlediğimiz maç Mehmet Okur’un oynadığı maç. Şu an ki Mehmet’i gördükten sonra içiniz burkulmuyor mu? Umarım Türkiye All Star’a geri döner.

mehmetokur-andreikirilenko

Hazırlayan Erdi Aydemir

Bu yazı dergimiz için 2011 yılında hazırlanmıştır.

Uzun Zaman Sonra Yeniden : Slam Dunk Contest

All Star hafta sonunun en popüler ve beklenen anı hiç kuşkusuz smaç yarışması. Hepimiz yeni birşeyler izlemeyi, harika şovlar görmeyi bekliyoruz. Peki beklediklerimizi bulabiliyor muyuz ? Hayır ! Zaten birkaç yıldır Nate Robinson ve Dwight Howard görmekten bıkmıştık.Nate Robinson’ın kısa olduğu için kolay smaçlarının abartılması. Dwight Howard’ın vuramadığı smaçla kazandığı yarışma. İki oyuncunun popülerliği yüzünden, arada kaynayan diğer isimler. Her geçen sene kan kaybeden yarışma, bu yıl eski parlak günlerine geri döndü.Hem de gelmiş geçmiş en iyi yarışma olarak. Spot ışıklarının en çok parladığı yerde, Los Angelas’ta sıradan bir yarışma yakışmazdı zaten.

Blake Griffin, JaVale McGee, DeMar DeRozan ve Serge Ibaka. Smaç yarışmasını tekrar ayağa kaldıran isimler. Zaten Blake Griffin ve JaVale McGee’den, geçen 5-6 yıldakinden daha iyi performanslar yapmaları bekleniyordu. Doğrusunu söylemek gerekirse, geçen 5-6 yıldan iyi bir performans sergilemeyi başaramadılar.
Çünkü işi abartıp, tüm zamanların en iyi performanslarına imza attılar. Sadece bu iki isim değil tabii. DeRozan ve Ibaka’da çok harika işler çıkardılar.

Michael Jordan’ın serbest atış çizgisinden uçarak yaptığı smacı hatırlamayanınız yoktur sanırım. Majesteleri tam saha koşar, serbest atış çizgisinin üzerine basar ve zıplayıp smaçını vurur. Smaç yarışması tarihinin efsanelerinden biridirr bu smaç. Daha önce bir adım gerisinden yapmayı deneyip, bir adım önünden yapan Jamario Moon fiyaskosunu da unutmadık. Bir de Dwight Howard’ın deneyip, turnike ve savurma karışımıyla kazandığı yarışma var ki hatırlamak bile istemiyorum. Ibaka’da sahanın diğer ucuna gittiğinde, benzer bir başarısızlık bekliyor olmam(ız) gayet normaldi. Kim beklerdi ki Majestelerinin smacından bile iyisini yapacağını.
Geçtiğimiz yıllarda yarışıp, bu smacı yapsaydı açık ara şampiyon olabilirdi. İkinci smacında ki tiyatral olay zaten hepimizin eğlenmesi için bile yetti. Çocuğun sahaya girmesi, all star sunucusu Cheryl Miller tarafndan (Eski bir WNBA oyuncusu ve Reggie Miller’ın ablası.) durdurulması, Ibaka’dan istenen yardım, hepsi çok iyiydi. İlk denemede smacı kaçırıp oluncağı alması ve
tekrar asılması büyüyü biraz bozdu ama eğlenceli dakikalardı. Oyuncağını alan çocuğu güvenlik tanafından kucaklanıp götürülmesi di es geçilmemeli. Geçtiğimiz yıllarda, bu performansla şampiyonluğu kazanması muhtemel olan Ibaka, ancak son sırayı alabildi. Bu bile, ne kadar iyi bir yarışma izlediğimizin kanıtı adeta.

Son sırayı alan Ibaka’nın performansının, geçtiğimiz yıllarde şampiyonluk kazanmak için yeterli olduğunu söylemiştim. Aynı şey DeRozan ve McGee için de geçerli.

Yarışmanın 3. sırası ise DeRozan’ın oldu. Sakat olan Brandon Jennings’in yerine katıldı DeRozan yarışmaya. Toronto maçlarını pek izlemeyen biri olarak, en çok merak ettiğim isimdi. İlk hakkında oldukca zor bir smaç yaptı. Panyanın tutacağından gelen topu havada alıp, bacak arası smaçla tamamladı. Bu smaçı yapabilecek
oyuncu sayısı 2 elin parmaklarını geçmez. Sonraki hakkında ise yerden sektirdiği topla yaptığı ters değirmen smaç harikaydı. Zaten juriden de 50 tam puan almayı başardı.İşin içine gösteri, eğlence katmayan tek isim oldu DeRozan.

Beklenen isimlerden ilki McGee ise efsaneler arasına girebilecek smaçlarla parkedeydi. İşin eğlence kısmını da çok iyi kurgulamışlar. Dwight Howard’ın normal potadan biraz daha yüksek bir potaya yaptığı smaca atıfta bulurması iyice merak uyandındı.Yanyana iki pota, JaVale McGee ve iki elindiki toplarla, yaratıcılık harikası bir smaç izletti. İki potaya aynı anda vuracağı smaç bile hepimizi etkilemeye yetecekken, kolaya kaçmarı ve toplardan birini panyadan sektirerek, sadece yaratıcı değil aynı zamanda oldukça zor bir iş yaptığını da gösterdi. İkinci smacının öncesinde yaptıkları “3 top neden olmasın ?” açıklaması, JaVale McGee’nin annesi ve eski WNBA oyuncusu Pam McGee’nin ilginç selamı eşliğinde getirdiği “3. top”, jüriye öpücük dağıtarak verdiği rüşvet. DR. J’nin fırsatı kaçırmaması güzel dakikalar yaşattı. Bu bir gösteri gecesi ve bu şovlar işi daha etkileyici kılıyor. İlk smacı kadar etkileyici olmasa da, havada asılı kalıp, el çabukluğuyla 3 topu da smaçlaması güzel ve yaratıcı bir düşünceydi. Bu iş için en çok düşünüp kafa patlatan McGee olmuş. Final turunda potanın altından ters eliyle yaptığı ters smaç kusursuzdu. Yaptığı sıralama hatası Griffn’le baş etmesini engelledi. Her turda bir öncekinden daha kolay smaçlar yapan McGee, ikincilikle yetindi. Ama önümüzdeki yıllarda yaratıcılığı ve becerisiyle, hayran bırakmaya devam edeceği bir gerçek.

Ve en çok merak edilen isim Griffin. Yarışmaya katılacağı kesinleştikten beri, herkes Hellboy’un neler yapıcağını bekliyor. Hatta arabanın üzerinden yapacağı smaçın dedikoduları dolaşıyordu. Büyük geceye Griffin sade ama mükemmel bir çift el, 360 smaçla başladı. Sade dememin nedeni basit bir smaç olması değil tabi ki. Diğer smaçlar gibi şovlarla süslenmemiş olması. Yaptığı smaçın oldukça zor olduğu bir gerçek ama Vince Carter’ın bu smaçları maç içinde yaptığını da unutmadık. Hellboy’un ikinci smacı biraz doğaçlama oldu. DeRozan’ın bacak arası smacını yapacak olan Griffin, aynı olmaması için parke üzerinde fikir değiştirdi. Baron Davis’in panya kenarına çarptırarak attığı pası, değirmenle tamamladı. McGee’ile tamamen ters strateji uygulayan Griffin, zorları sona sakladı. Finaldeki ilk hakkında tanıdık bir smaç vardı.Vince Carter’ın dirsek smacını herkes bilir.
Griffin, Carter hayranı olouğunu (Benim tahminim) bu smacında da gösterdi. Klasik dirsek smaçı yerine, topu panyadan sektirerek yaparak işi biraz daha zorlaştırdı. Son smaçın da ise işi ne kadar ciddiye aldığını gösterdi. Basında yazıldığı gibi salona getiriyen araba, salonun ortasına gelen koro hapsi harikaydı. Gerçi beklentileri karşılayan bi smaç izlemedik.Herkes, Griffin’in tavanın üzerinden yapıcağı smaçı bekliyordu. Griffin’in tercihi ise, çatı penceresinden pası atan Baron Davis’in topunu, motor kapağından geçerek tamamladı. En basit smaçlardan biri de olsa, Hellboy şovlarla bu işin üstesinden geldi. Tabi ki asıl şovu önümüzdeki yıllara saklamış olması da olası.

Önümüzdeki yıllarda McGee ve Griffin çekişmesini daha çok görecek gibiyiz. Önümüzdeki yıllarda da Ibaka ve DeRozan gibi iyi işler çıkartan isimler olduğu sürece, keyifle izlenesi smaç yarışmaları geri gelecektir. Şimdiden Orlando’daki yarışmayı iple çektiğimi söylesem yeridir.

Anıl Kalay

 

NBA All Star 2011 Maçı Batının

NBA All Star 2011’in galibi Batı Karması oldu. Maçı 148-143 kazanmayı başaran Batı karmasında  Kobe Bryant maçın MVP’si seçildi.

NBA All Star 2011’in merakla beklenen maçına Batı takımı çok hızlı başladı. İlk periyodu 37-27 önde kapatan Batı’da öne çıkan isim attığı 11 sayı ile Kobe Bryant oldu.

İlk yarı 76-64 Batının üstünlüğü ile geçilirken Kobe gözünü MVP olmaya dikmiş durumda.Kobe Bryant ilk yarıyı 21 sayı 6 ribaunt 3 top çalma istatistikleriyle oynadı. Batıda ilk yarı Durant 15 sayı bulurken 6 da 6 isabetle oynayan Gasol pota altından önemli katkı sağladı. Sadece 8 dakika süre alabilen Smaç şampiyonu Griffin ise ilk yarıda 6 sayı 4 ribaunt 4 asist ile oynadı. C. Paul’un 5, Ginobili’nin 4 asisti diğer dikkat çeken performanslardı. Westbrook ise dinamizm ile Batı’ya güç kattı.

İlk yarı doğu takımı dağınık bir görüntü sergilerken 6 da 6 isabet ile 12 sayı bulan Bosh dışında çift haneli sayılara 10 sayı ile Wade ve Amare ulaşabildi. Lebron ise oyun kuruculuğunu üstlendiği Doğu takımında 6 sayı 4 asist ile ilk yarıyı tamamladı. Doğu’da ilk yarının en çok asist yapan ismi ise 5 asist ile Rondo oldu.

3. Çeyrekte etkili oyununu sürdüren Batı periyodu 117-100 ile önde tamamladı. Periyodun ilk 7 dakikası forma giyen Kobe 13 sayı daha bularak toplam sayısını 34’e yükseltti. Bu Periyotta Wade ayağını burkarak hafif bir sakatlık geçirdi ve bençe geldi.

Kobe Bryant double double yapan ilk isim oldu. 1 hucum sonrasında aldığı ribauntla double double yapan ikinci isim olan Lebron James müthiş bir smaca imza attı.

Maçın bitimine 3,57 kala Lebron James NBA All Star tarihinin Jordan’dan sonra ikinci tripple double’ını yapmayı başardı.

Kobe Bryant 29 dakika süre aldığı maçta 37 sayı 14 ribaunt (10u hücum), 3 top çalma ,3 asist ile oynadı.

Kevin Durant 30 dakika süre aldığı maça 34 sayı sığdırmayı başardı.

Pau Gasol 24 dakika süre aldığı maçta 17 sayı 7 ribaunt (6sı hücum)

Lebron James 32 dakika süre aldığı maçta 29 sayı 12 ribaunt ve 10 asist ile triple double ile tamamladı.

Amare 28 dakika süre aldığı maçta 29 sayı 6 ribaunt ile oynadı.

Ginobili maçı çok ciddiye alarak takımını galibiyete taşıyan önemli isimlerden birisi oldu.

NBA All Star 2011 Doğu Künyesi

NBA All Star 2011 Doğu takımı kadrosuna yakından göz atalım.

LeBron James ( 7 kere All-Star 2005–20011, All-Star MVP 2006, 2008 )

Ligdeki 2. yılından bu yana All-Star unvanı ile ödüllendirilen Kral James bu özel görsel şölende belki de en çok görülmek istenen isim. Muazzam atletikliği ve üst düzey saha görüşü ve paslarıyla seyircilerin beklediği göz ziyafetini en iyi sunabilecek adam.

Dwyane Wade ( 7 kere All-Star 2005–2011 All-Star MVP 2010 )

Ligin kalitesini son derece arttıran 2003 Draftının bir başka yıldızı Wade 2 milyondan fazla oy alan 4 isimden birisi ve en çok oy alan 4. oyuncu. Savunmanın son çeyreğe bırakıldığı bu maçta yetenekleriyle seyirciyi en iyi coşturabilecek oyunculardan birisi.  Dwyane Wade bu şovu sevip ondan keyif alırken seyirciyi de son derece keyiflendiriyor.

Dwight Howard (5 kereAll-Star 2007–2011)

2 milyon oy barajını aşmayı başaran bir başka isim ise Dwight Howard. Howard da bu tür etkinlikleri çok seven bir oyuncu. Geçen yıl olduğu gibi Howard’dan yine üç sayılık basketler izleyebiliriz. Bu maçta bolca alley-oop yapıp iş ciddiye bindiğinde dengeyi Doğu tarafına kaydırmak için pota altını Amar’e ile karartacaktır.

Derrick Rose ( İlk kez All-Star 2011)

All-Star olma şerefine kariyerinde ilk kez ulaşan Derrick Rose ligin en iyi oyuncularından birisine dönüştü. Onu top sürerken izlemek gerçekten çok keyifli… Crossoverları çok estetik görünüyor ve konu atletiklik olduğunda onun eline su dökebilecek oyuncu sayısı son derece az.

Amar’e Stoudemire ( 6 kere All-Star 2005, 2007–2011)

Bu yıl New York formasıyla doğu konferansına geçiş yapan Amar’e sevgili koçu Mike D’Antoni’ye ve Knickerbockers yıllardır aradığı yıldızına kavuştu. Knicks formasıyla Amar’e büyük bir yükümlülüğün altına girdi ve gerçek bir superstar gibi oynayıp takımını sırtına aldı. Sayısız oyuncunun üstünden smaç vurup bolca poster malzemesi ortaya çıkaran Amar’e geceye keyif katması beklenen isimlerden.

Chris Bosh ( 6 kere All-Star 2006–2011 )

Miami sezona kötü başladığında en çok eleştirilen oyuncu, kendini çok geri plana atan Chris Bosh oldu. Üst düzey bir guard ile takas edileceği dedikoduları dolaşırken takım kazanmaya başladı ve dedikodular kesildi. Bosh Miami hücumunun en kritik parçası. O olmadığında takımın içeride hiçbir silahı kalmıyor ve savunulması daha kolay bir takım oluyor. Bosh sahada olduğu dakikalarda Wade ve LeBron’un etkinliğinin çok daha fazla artıyor. Bosh atletik yetenekleriyle seyirciyi bu gece heyecanlandırabilecek oyunculardan birisi.

Ray Allen ( 10 kere All-Star 2000–2002, 2004–2009, 2011)

Lig tarihinin en çok üç sayı atan oyuncusu unvanını alan Ray Allen 36 yaşına basmasına birkaç ay kala kariyerinin en efektif yılını geçiriyor. 17.5 sayı ortalamasını %50 saha içi %45 üç sayı ortalamalarıyla tutturan Allen Boston’un lig 2.si olmasında büyük pay sahibi.

Rajon Rondo (2 kere All-Star 2010–2011)

Boston Celtics 2007 yazında büyük üçlüsünü kurarken guard konusunda tereddüt etmişlerdi. Delonte West Rajon Rondo ikilisi arasında hangisinin Ray Allen takasında kullanılacağı düşünülürken savunması çok daha kuvvetli olan Rondo tercih edildi. Celtics kritik bir karardan son derece karlı çıktı. Son 2 yılki oyunuyla Boston’da büyük üçlü değil dörtlü olduğunu kanıtladı. İlk beşteki diğer 4 isim 90 binden fazla sayıya imza atmış oyuncular ancak Rondo bu eski toprakları çok doğru yerde topla buluşturuyor. Henüz 24 yaşında ve 13 assistle oynarken top çalma krallığında 2. sırada bulunuyor.

Paul Pierce (9 kere All-Star 2002–2006, 2008–2010)

Uzun yıllar çok kötü Boston kadrolarını sırtına almış olan Paul Pierce hak ettiği değeri göremeden kariyerinin biteceğini düşündüğüm bir yıldızdı. Lotaryalık kadroları playoffa taşır, sürpriz şekilde takımına tur atlatır ya da rakibe kök söktürüp gerekli anlarda muazzam performanslar sergilerdi. Neyse ki Boston kadroya takviyeler yaptı ve Pierce kazandığı başarılarla hak ettiği değeri görüyor. Kariyer rekorlarını ligin en iyi takımlarına ve en iyi oyuncularına karşı kırmış olan Paul Pierce için bolca yıldızın olduğu bu maçlar çok uygun bir ortam.

Kevin Garnett (14 kere All-Star 1997–1998, 2000–2011 All-Star MVP 2003)

Kötü çocuk Kevin Garnett şu günlerde saha içindeki aşırıya kaçan sertliğiyle gündeme gelse de aslında bu artık inanılmaz boyutlara ulaşan kazanma azminin sonucu. Kariyerinde 1200 e yakın maç oynamış 11 sezonu 40 dakika ortalamayla geçmiş olan 34 yaşındaki Garnett’in performansı onun kalitesinde bir oyuncu için düşük olsa da vücudu yıllarca inanılmaz yükler taşıdı. Belki bu maçta eskisi gibi gözleri boyayamayacak olsa da Boston Celtics için hala çok önemli bir parça ve savunma direncinin temeli. Kevin Garnett’i gençlere hatırlatmakta fayda var. Garnett iyiyken gerçekten iyiydi sıradan bir yıldız gibi değildi. 24 sayı 14 ribaund 5 assist 1.5 top çalma 2.2 blok ile bu ligin tarihinde gördüğü en iyi sezon performanslarından birisine 2003–2004 sezonunda imza atan Garnett Larry Bird ile birlikte 5 sezon arka arkaya 20 sayı 10 ribaund 5 assistin üstüne çıkabilmiş tek oyuncu.

Joe Johnson (5 kere All-Star 2007–2011)

Bu yazın en eleştirilen hareketlerinden birisi Atlanta tarafından Johnson’a verilen 120 milyon dolarlık kontrat. İlerleyen yıllarda bu kontrat Atlanta’nın başını ağrıtacaktır. Johnson’ın şu anki oyunu yılda 20 milyon doları hak ediyor mu o bile tartışılır. Johnson bir takımı normal sezonda sırtında taşıyabilecek yeteneklere sahipken playofflarda şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceğiniz bir oyuncu değil.

Al Horford (2 kere All-Star 2010, 2011 )

Oyununu her yıl ilerleten Horford, bu yıl sayı üretimini ve asistlerini arttırarak takımına verdiği katkıyı arttırdı. Horford inanılmaz atletik ve ya pozisyonuna göre çok hızlı bir oyuncu değil. Ancak Horford bu oyunu biliyor ve yetenekleri çerçevesinde akıllı işler yapıyor.

NO. Oyuncu (Takım) Pozisyon Doğum Tarihi Şehir
6 * LeBron James (Miami) F 12/30/84 St. Vincent/St. Mary HS
1 * Amar’e Stoudemire (New York) F 11/16/82 Cypress Creek HS (FL)
3 * Dwyane Wade (Miami) G 01/17/82 Marquette
1 * Derrick Rose (Chicago) G 10/04/88 Memphis
12 * Dwight Howard (Orlando) C 12/08/85 SW Atlanta Christian Academy (GA)
20 Ray Allen (Boston) G 07/20/75 Connecticut
1 Chris Bosh (Miami) F 03/24/84 Georgia Tech
5 Kevin Garnett (Boston) F 05/19/76 Farragut Academy HS (IL)
15 Al Horford (Atlanta) C-F 06/03/86 Florida
2 Joe Johnson (Atlanta) G 06/29/81 Arkansas
34 Paul Pierce (Boston) F 10/13/77 Kansas
9 Rajon Rondo (Boston) G 02/22/86 Kentucky
Head Coach: Doc Rivers (Boston)

3SAYI Dergisi, Sinan Cem Civili

NBA All Star 2011 Batı Künyesi

NBA All Star 2011 Batı takımının kadrosuna yakından göz atalım.

Kobe Bryant ( 13 kere All-Star 1998, 2000–2011 All-Star MVP 2002, 2007, 2009)

Kariyeri başarılarla ve ışıkların altında, ilgi odağının merkezi olarak geçen Bryant için All-Starlar alışık olduğu bir ortam. Ne kadar seyircisinin önünde maça çıkacak olsa da şu günlerde All-Star maçı Bryant’ın aklında çok geri sıralarda. Yine de elinden geldiği kadar bu gecenin keyfini çıkartmaya çalışacaktır ancak seyirciyi ne kadar keyiflendirir bilinmez. Maçta güzel hareketler yapmak için ekstra çaba harcamasını pek beklemiyor. Kobe’nin ne yapacağı belli olmaz. 2003 All-Star da boş hücumda basit bir turnike atıp bir kaç pozisyon sonra Jordan’ı bloklamak için efor sarf edebilecek kadar bazı şeyleri kanıtlamaya kafayı takmış bir oyuncu.

Kevin Durant (2 Kere All-Star 2010, 2011 )

Kevin Durant’in rüya gibi kariyeri tüm hızıyla sürüyor. 22 yaşında Batıda en çok oy alan forvet oldu ve bu gecede ilk 5 başlayacak. Durant’den mesafe tanımayan şutlar ve bolca smaç izleyebiliriz.

Carmelo Anthony (4 kere All-Star 2007, 2008, 2010, 2011)

Sadece 4 kere All-Star olmasının büyük bir ayıp olduğunu düşündüğüm Melo’nun elinden 2 All-star maçını zamanında NBA çekip almıştı. Bütün takas dedikodularına ve takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılmasına rağmen Melo’nun ortaya koyduğu mental dayanıklılık ve izlettirdiği basketbol övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

Chris Paul (4 kere All-Star 2008-2011)

CP3 geri döndü, belki rakamları eskisi kadar etkileyici değil ancak hala saha da en doğru işleri yapan oyuncu. NBA’de bu konuda birinci sırada olduğunu düşündüğüm Paul bu yıl biraz daha az dakika süre alıp maçları da daha hafif bir arayla geçiriyor ve kendisini playoffa saklıyor. Chris Paul kalitesinde bir oyuncunun maçları hafif geçtiğindeki istatistikleri 16.5 sayı 9.7 asist 4 ribaund ve lig lideri olduğu 2.5 top çalma. Ayrıca Paul 3 sayı çizgisinin gerisinden önemli bir tehdide dönüştü.

Kevin Love (İlk kez All-Star)

En son Ben Wallace ve Dennis Rodmann’ın sergilediği ribaund performanslarını ortaya koyan Kevin Love bu oyunu ile David Stern tarafından ödüllendirilip Yao Ming’in yerine All-Star maçına çağırıldı. Kötü takımda olduğu için bu rakamları yapabildiğini söyleyen çokça insan var ancak kimse size kötü takımda olduğunuz için ribaundları vermiyor, çıkıp almanız gerekiyor. Rakipler fark açıldıktan sonra vidaları gevşetse de Love son derece yüzdeli bir şekilde şut atıp çok değerli bir oyuncu olduğunu gözler önüne serdi.

Manu Ginobili (2 kere All-Star 2005, 2011)

San Antonio’nun bu yılki başarısında en büyük payı Ginobili’ye verebiliriz sanırım. Özellikle kritik anlarda attığı basketlerle takımına gerekli yerlerde desteği sağlayan 33 yaşındaki Ginobili All-Star maçlarında seyirciyi ayağa kaldırabilecek oyunculardan.

Deron Williams (2 kere All-Star 2010, 2011)

Şu günlerde Sloan’ın 22 yıllık görevinden ayrılmasının nedeni olarak gösterilen Williams All-Star maçlarında görmek isteyeceğiniz türden bir oyuncu. Dribblingi, pasları ve smaçlarıyla seyirciyi coşturacak oyunculardan birisi.

Russel Westbrook (İlk kez All-Star)

Thunder’ın yükselen yıldızlarından Westbrook tahminlerin aksine iyi bir guard olma konusunda ilerliyor. Sayı üretimi üst düzey olan oyuncu takımı oynatma konusunda her yıl olumlu yol kat ediyor. Ligin en atletik kısalarından olan Westbrook’u bu gecede izlemek keyif verici olacaktır.

Dirk Nowitzki ( 10 kere All-Star 2002–2011)

NBA’e adını altın harflerle kazıyan Nowitzki Dallas’a bu yıl çok iyi bir başlangıç yaptırdı. 24-5 lik dereceye kadar ulaşan takım Caron Butler ve Nowitzki’yi sakatlıklara kurban vermeden önce Nowitzki’nin adı MVP adayları arasında en üst sıralarda konuşuluyordu. Butler hala yok ama Nowitzki döndü ve takım kazanmaya devam ediyor. Bu maçta Nowitzki bize inanılmaz smaçlar izletemeyecek olsa da onun oyununu izlemek her zaman keyif verici.

Paul Gasol (4 kere All-Star 2006, 2009-2011 )

Sezonun ilk 2 haftasının tartışmasız MVP’si Gasol’un oyunu ilerleyen haftalarda oldukça düştü. Lakers’dan iki oyuncu eklemek adına kadroya dahil edildiğini düşündüğüm Gasol’dan önce Lamar Odom’un bu gecede bulunmayı daha çok hak ettiğini düşünüyorum. Belki kendisini playoff a saklıyor, normal sezonda fazla efor sarf etmiyor ancak bunlar bir oyuncuyu All-Star maçına seçerken göz önüne alınmamalı.

Blake Griffin (İlk kez All-Star)

Tim Duncan’dan bu yana All-Star maçına çıkacak ilk çaylak olacak olan Griffin birçok basketbol severin bu gecede görmeyi isteyeceği birinci oyuncu. Pota yakınlarında havaya atılan her topu bir şekilde içine vurabilen Griffin bu gece seyirciyi en fazla coşturacak oyuncu olmalıdır.

Tim Duncan (13 kere All-Star 1998, 2000–2011 All-Star MVP 2000 )

Bu gecenin belki de en büyük ayıbı Duncan’ı kadroya dahil etmek oldu. Lig liderinden iki oyuncu seçmek adına yapılmış bu hareket ile Zach Randolp ve LaMarcus Aldridge’in haklarının yendiğini düşünüyorum. İlla ki Spurs’den 2 oyuncu olacaksa Tony Parker bu maça girmeyi Duncan’dan daha çok hak ediyordu. Duncan hala savunmada son derece önemli bir kuvvet ve maçların dengesini değiştirebilecek bir oyuncu. Maç başına 20 sayı rahatça atabileceğini düşündüğüm Duncan bütün enerjisini playofflara saklıyor çünkü takımının ona ihtiyacı yok. Peki takımının ihtiyacı olup bu ihtiyaç doğrultusunda takımlarını playoff potasında tutup 20 sayı 13.2 ribaundla oynayan Randolph ve 22 sayı 9 ribaund ile oynayan LaMarcus Aldridge’e yazık olmuyor mu?

NO. Oyuncu (Takım) Pozisyon Doğum Tarihi Şehir
21 * Tim Duncan (San Antonio) F 04/25/76 Wake Forest
35 * Kevin Durant (Oklahoma City) F 09/29/88 Texas
15 * Carmelo Anthony (Denver) F 05/29/84 Syracuse
24 * Kobe Bryant (L.A. Lakers) G 08/23/78 Lower Merion HS (PA)
3 * Chris Paul (New Orleans) G 05/06/85 Wake Forest
11 | Yao Ming (Houston) C 09/12/80 Shanghai, China
20 Manu Ginobili (San Antonio) G 07/28/77 Bahia Blanca, Argentina
16 Pau Gasol (L.A. Lakers) C 07/06/80 Barcelona, Spain
32 # Blake Griffin (L.A. Clippers) F 03/16/89 Oklahoma
42 # Kevin Love (Minnesota) F-C 09/07/88 UCLA
41 Dirk Nowitzki (Dallas) F 06/19/78 Wurzburg, Germany
0 # Russell Westbrook (Oklahoma City) G 11/12/88 UCLA
8 Deron Williams (Utah) G 06/26/84 Illinois
Head Coach: Gregg Popovich (San Antonio)

3SAYI Dergisi, Sinan Cem Civili

NBA All Star 2011 Smaç Sampiyonu Blake Griffin

NBA All Star 2011’in merakla beklenen Smaç Yarışmasının Şampiyonu Blake Griffin oldu.  Final Smacını Arabanın üzerinden yapan Griffin tüm izleyicileri büyülemeyi başardı. Final sonuçlarını halk oylamasının belirlediği yarışmada oyların %68’ini alan Griffin rakibi Javale McGee’i geride bıraktı.

Staples Centre’da düzenlenen smaç yarışmasında Toronto Raptors’tan DeMar DeRozan, Oklahoma City’den Serge Ibaka, Washington Wizards’tan Javale McGee ve Los Angeles Clippers’tan Blake Griffin katıldı. Yarışma boyunca adeta uçuşa geçen NBA yıldızları, beklentileri boşa çıkartmayarak harika smaçlara imza attı. Ancak aralarından biri vardı ki hem sunumu, hem havada kalış süresi, hem de tarzıyla herkesi büyüledi ve 2011 All-Star hafta sonunca smaç yarışmasının galibi oldu:. İşte o adam Blake Griffin.

GRIFFIN FİNALDE McGEE İLE YARIŞTI
Toronto Raptors’tan DeMar DeRozan, Oklahoma City’den Serge Ibaka’nın elendiği yarışmada Washington Wizards’tan Javale McGee ile Blake Griffin son ikiye kalan isimler oldu.

Yarışmada oynanan iki raund sonucunda Washington Wizards’tan Javale McGee 99 puan alarak birinci, Los Angeles Clippers’tan Blake Griffin 95 puan ile ikinci, Toronto Raptors’tan DeMar DeRozan 94 puan ile üçüncü ve Oklahoma City Thunder’dan Serge Ibaka 90 puan ile dördüncü oldu.

Smaç yarışmasında son ikiye kalan Javale McGee ve Blake Griffin kuşkusuz geceye damgasını vuran isimlerdi. Wizards adına yarışmaya katılan McGee, salona getirilen iki potaya iki topla aynı anda smaç yaptı! Bu sayede ilk raundta 50 tam puan aldı. McGee ikinci şansında 3 top ile smaç yaptı. İki topu kendi taşıyan McGee, üçüncü topu havadan gelen pasla smaçladı. Bu smacıyla 49 puan alan McGee toplamda 99 puan ile ilk turda birinci oldu.

Bu sezon yaptığı smaçlarla adından sıkça söz ettiren ve bir çoklarının gecedeki favorisi olan Blake Griffin ise ilk turda havada 360 derece dönüp attığı smaçla alkış topladı. Finalde kıyasıya bir mücadeleye giren Griffin ile McGee şampiyonu belirleyen turda herkesi kendilerine hayran bırakmayı başardı.

TEHLİKELİ VE SANSASYONEL GRIFFIN SMACI
Blake Griffin salona getirilen ve potanın altına yerleştirilen arabanın üstünden atlayarak yaptığı bastığı smaç ile herkesi büyülerken, Griffin, smaçta topu arabanın içerisinde bulunan arkadaşından aldı! Javale McGree bu turda Griffin ile boy ölçüşemezken Los Angeles Clippers’ın yıldızı Blake Griffin 2011 All-Star smaç yarışmasının şampiyonu oldu.

İşte Blake Griffin’in Araba Üzerinden Smacı

[flv]http://video.l3.fbcdn.net/cfs-l3-ash4/79532/299/10150094620764315_9490.mp4[/flv]

İzlemek için tıklayınız

NBA ALL-STAR SMAÇ ŞAMPİYONLARI

2011 (Los Angeles) – Blake Griffin, Los Angeles Clippers
2010 (Dallas) – Nate Robinson, New York Knicks
2009 (Phoenix) – Nate Robinson, New York Knicks
2008 (New Orleans) – Dwight Howard, Orlando Magic
2007 (Las Vegas) – Gerald Green, Boston Celtics
2006 (Houston) – Nate Robinson, New York Knicks
2005 (Denver) – Josh Smith, Atlanta Hawks
2004 (Los Angeles) – Fred Jones, Indiana Pacers
2003 (Atlanta) – Jason Richardson, Golden State Warriors
2002 (Philadelphia) – Jason Richardson, Golden State Warriors
2001 (Washington, D.C.) – Desmond Mason, Seattle SuperSonics
2000 (Oakland) – Vince Carter, Toronto Raptors
1999 (Philadelphia) – Lockout – Düzenlenmedi
1998 (New York City) – Düzenlenmedi
1997 (Cleveland) – Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
1996 (San Antonio) – Brent Barry, Los Angeles Clippers
1995 (Phoenix) – Harold Miner, Miami Heat
1994 (Minneapolis) – Isaiah Rider, Minnesota Timberwolves
1993 (Salt Lake City) – Harold Miner, Miami Heat
1992 (Orlando) – Cedric Ceballos, Phoenix Suns
1991 (Charlotte) – Dee Brown, Boston Celtics
1990 (Miami) – Dominique Wilkins, Atlanta Hawks
1989 (Houston) – Kenny Walker, New York Knicks
1988 (Chicago) – Michael Jordan, Chicago Bulls
1987 (Seattle) – Michael Jordan, Chicago Bulls
1986 (Dallas) – Spud Webb, Atlanta Hawks
1985 (Indianapolis) – Dominique Wilkins, Atlanta Hawks
1984 (Denver) – Larry Nance, Phoenix Suns


NBA All Star 3 SAYI Yarışması Şampiyonu James Jones

NBA All-Star hafta sonunda düzenlenen 3 sayılık yarışmasında, şampiyonluğu Miami Heat forması giyen James Jones kazandı. Güçlü rakiplerini soğukkanlılığı ile geride bırakmayı başaran Jones bu yarışmayı kazanan 3. Miami’li oyuncu olmayı başardı.Topladığı 20 toplam puan ile şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

NBA ALL-STAR 3 SAYI ŞAMPİYONLARI
2011 – James Jones, Miami
2010 – Paul Pierce, Boston
2009 – Daequan Cook, Miami
2008 – Jason Kapono, Toronto
2007 – Jason Kapono, Miami Heat
2006 – Dirk Nowitzki, Dallas
2005 – Quentin Richardson, Phoenix
2004 – Voshon Lenard, Denver
2003 – Peja Stojakovic, Sacramento
2002 – Peja Stojakovic, Sacramento
2001 – Ray Allen, Milwaukee
2000 – Jeff Hornacek, Utah
1998 – Jeff Hornacek, Utah
1997 – Steve Kerr, Chicago
1996 – Tim Legler, Washington
1995 – Glen Rice, Miami
1994 – Mark Price, Cleveland
1993 – Mark Price, Cleveland
1992 – Craig Hodges, Chicago
1991 – Craig Hodges, Chicago
1990 – Craig Hodges, Chicago
1989 – Dale Ellis, Seattle
1988 – Larry Bird, Boston
1987 – Larry Bird, Boston
1986 – Larry Bird, Boston

Yetenek Yarışması Şampiyonu Stephen Curry

NBA All star 2011’in yetenek yarışmasının galibi Stephen Curry oldu. Golden State Warriors oyun kurucusu Stephen Curry, Thunder’dan Russel Westbrook’u geçmeyi başararak yetenek yarışmasını kazandı.

NBA ALL-STAR YETENEK ŞAMPİYONLARI
2011 – Stephen Curry, Golden State
2010 – Steve Nash, Phoenix
2009 – Derrick Rose, Chicago
2008 – Deron Williams, Utah
2007 – Dwyane Wade, Miami
2006 – Dwyane Wade, Miami
2005 – Steve Nash, Phoenix
2004 – Baron Davis, New Orleans
2003 – Jason Kidd, New Jersey

Şut Yarışmasının Galibi Atlanta Oldu

NBA All Star 2011’in Şut yarışmasının galibi Atlanta takımı oldu.

Katılımcılar şu şekildeydi;

Team Atlanta: Al Horford (Hawks), Coco Miller (WNBA’s Atlanta Dream), Steve Smith (Legend)

Team Chicago: Taj Gibson (Bulls), Cathrine Kraayveld (WNBA’s Chicago Sky), Steve Kerr (Legend)

Team Los Angeles: Pau Gasol (Lakers), Tina Thompson (WNBA’s L.A. Sparks), Rick Fox (Legend)

Team Texas: Dirk Nowitzki (Mavericks), Roneeka Hodges (WNBA’s S.A. Silver Stars), Kenny Smith (Legend)

Çaylaklar Rüştünü İspatladı

NBA All Star 2011 etkinlikleri Çaylaklar ve ikinci yıl oyuncuları arasında oynanan maçla başladı. Maçı Çaylaklar 148-140 kazanmayı başardı.

Maçın yıldızı asist rekoru kırarak takımını galibiyete taşayan Çaylak John Wall olurken 22 asist 12 sayı istatistikleri ile oynadı. Maçın MVP’si John Wall seçilirken Ona en çok yardımcı olan isim ise  33 sayı 13 ribaundla oynayan DeMarcus Cousins oldu. Griffin 13 dakika süre aldığı maçta 14 sayı ile oynamayı başardı.

MVP seçilerek büyük bir onur yaşayan Washington Wizards oyuncusu Wall, maçın ardından yaptığı açıklamada, “All-Star hafta sonunda iyi bir performans sergileyen herkes kendini bulutların üzerinde hissediyor ve sezonun devamı için büyük bir enerjiyle doluyor” dedi.

Çaylaklar ve İkinci Yıl Oyuncuları arasındaki maçtan önce, Chris Paul’ün 2007’de kırdığı 17 asistlik rekoru tarihe gömmek istediğini Cousins’e anlatan Wall, 22 asistle oynadığı ve 29 dakika süre aldığı maçta 12 de sayı kaydetti.

Johnson 25, Neal 20 ve Fields de 15 sayıyla Çaylaklar’ın zaferine katkıda bulundu.

İkinci Yıl Oyuncuları’nda maça sonradan giren ve 27 dakika süre alan Harden 30 sayı kaydederek takımındaki en skorer isim oldu. Blair 28, Matthews 15, DeRozan ile Ibaka 14’er sayı ve Curry de 13 sayı kaydetti.

NBA All Star 2011 Programı

18-19 ve 20 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleşecek NBA All star organizasyonun başlama saatleri belirli oldu.

18 Şubat’ı 19 a bağlayan cuma gecesi Türkiye saatiyle 04:00 | NBA ALL STAR ÇAYLAKLAR-2.YIL OYUNCULARI MAÇI

19 Şubat’ı 20 Şubat’a bağlayan cumartesi gecesi Türkiye saatiyle 03:00 | NBA ALL STAR CUMARTESİ GECESİ (Şut Yarışması, Yetenek Yarışması, Üç Sayı Yarışması, Smaç Yarışması)

20 Şubat’ı 21 Şubat’a bağlayan pazar gecesi Türkiye saatiyle 03:00 maç öncesi şovlar başlaycak. Saat 03,45 de ise | NBA ALL STAR MAÇI |

Organizasyonun tamamı NTVSPOR dan canlı yayınlacak. All star maçının tekrarı Pazartesi saat 20.00 de yine NTVSPOR’dan yayınlanacak.

NBA All star ne zaman olacak, saat kaçta başlayacak gibi bir çok soru gelmişti. Bu konumuzda tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Kevin Love ve İstatistikleri

Bu haftaya damgasını vuran olay kuşkusuz ki All-Star Batı takımına Yao Ming’in yerine Kevin Love’ın seçilmesiydi. Çoğu kişi LaMarcus Aldridge’in bu onura ulaşmasını umuyordu. Çünkü Portland 27-24 ile playoff potasına giriyor ve bunca sakatlığa rağmen takımın ayakta kalmasını sağlayan isim de Aldridge idi. (Kevin Love’ın takımı Minnesota ise 11-39 ile batının en sonuncusu) Bu Aldridge ‘i destekleyenlerin kozu.

Şimdi de Kevin Love tarafından bakalım olaya; istatistikler. Love’ınki ler 21.3 sayı, 15.6 ribaunt. Lamarcus Aldridge’inki ler ise 21.2 sayı, 9.1 ribaunt. Bunun yanında Love’ın yüzde 43 gibi bir 3’lük isabeti var ve bu onu LaMarcus’dan kesinlikle ayırıyor.

Ama ben asıl farkı oluşturan ribaunt faktörüne değinmek istiyorum. Ribaunt istatistikleri bence tamamen değersizdir ve doğruyu yansıtmaz görüşündeyim. Çünkü bu tamamen oyun hızınıza bağlıdır. Hızlı oynayan takımlar çok, yavaş oynayan takımlar da az ribaunt alırlar. Mesela Boston Celtics maç başına 38.5 ribaunt ile tüm NBA’de 29. sırada. Sizce gerçek anlamda bu mümkün müdür ? Boston Celtics ribaunttan hiç anlamayan ve pota altında etkisiz olan bir takım mı ?

Şimdi diyeceksiniz o zaman ribaunt önemsiz midir ya da nasıl ölçülür ? Bu konuda ESPN yazarı olan John Hollinger’ın icadı olan ve özellikle Amerika’da çok kabul görmüş bir sistemi ve istatistik değerleri var.  Konumuz bu olmadığından çok yüzeysel geçmeyi tercih ediyorum. Kısaca sizin maç başına aldığınız ribaunt sayısına bakmıyor da maçtaki ribauntların yüzde kaçını alabildiğinize bakıyor. Dolayısıyla bu tür istatistikleri dış faktörler (biraz önce bahsettiğim ‘oyun oynanma hızı’ gibi) olmadan oluşturduğu için daha amaca yönelik sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bu durum Kevin Love’ın lehine mi yoksa aleyhine mi ona değinelim. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Minnesota çoğu yorumcunun söylediği gibi hızlı bir basketbol oynuyor ve iş bazen ‘gazozuna maçlar’ a dönüyor. Bu durumda da ribaunt almak daha basit ve mümkün oluyor çünkü ‘sayısı azaldıkça değerinin düşmesi’ durumu burda da mevcut.

Bunu daha fazla uzatmadan Hollinger istatistik lerine geliyorum : Kevin Love oynadığı maçlarda ribauntların yüzde 23.5 ‘ini alıyor. Aldridge ise 13.9. İşte bana göre bu Love’ın ribaunt konusundaki üstünlüğünü gerçek anlamda kanıtlayan şeydir. Sırf Minnesota’da oynuyor diye fazla ribaunt alması anlaşılabilir birşey ama ribauntların yüzde 23.5 ‘ini alması takımıyla alakalı olmayan ve kesinlikle saygı duyulması gereken birşeydir.

Burda Aldridge haketmiştir ya da haketmemiştir  davasında kesinlikle değilim. Minnesota’da oynadığı için nispeten az saygı duyulan Love’ın istatistik lerinin gazozuna maçlarla şişirildiği görüşünün biraz olsun tam olarak doğru olmadığını anlatmak istedim. Umarım All-Star maçında bırakır da arkadaşları da ribaunt alır =)

Cihat Cemal Özdemir

NBA All Star 2011 3SAYI Yarışmacıları Belli Oldu

Heyecanla bekelen NBA All Star 2011’in 3SAYI yarışması katılımcıları belirli oldu. 19 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşecek organizasyona 6 isim katılıyor. Katılan isimler şöyle:

Oyuncu isabet Deneme %
Ray Allen, Boston 115 249 .462
Kevin Durant, Oklahoma City 85 245 .347
Daniel Gibson, Cleveland 79 180 .439
James Jones, Miami 91 213 .427
Paul Pierce, Boston 73 182 .401
Dorell Wright, Golden State 124 303 .409

Dünden bugüne 3 sayı yarışmalarını kazananların listesi ise şöyle oluşuyor:

1986 – Larry Bird, Boston
1987 – Larry Bird, Boston
1988 – Larry Bird, Boston
1989 – Dale Ellis, Seattle
1990 – Craig Hodges, Chicago
1991 – Craig Hodges, Chicago
1992 – Craig Hodges, Chicago
1993 – Mark Price, Cleveland
1994 – Mark Price, Cleveland
1995 – Glen Rice, Miami
1996 – Tim Legler, Washington
1997 – Steve Kerr, Chicago
1998 – Jeff Hornacek, Utah
2000 – Jeff Hornacek, Utah
2001 – Ray Allen, Milwaukee
2002 – Peja Stojakovic, Sacramento
2003 – Peja Stojakovic, Sacramento
2004 – Voshon Lenard, Denver
2005 – Quentin Richardson, Phoenix
2006 – Dirk Nowitzki, Dallas
2007 – Jason Kapono, Miami
2008 – Jason Kapono, Toronto
2009 – Daequan Cook, Miami
2010 — Paul Pierce, Boston